27 november 2022

Radio Zwolle

Voel je thuis bij Radio Zwolle

KloosterCluB voor volwassenen

Bron/foto: Dominicanenklooster

ZWOLLE- Sinds de coronapandemie noemen we onze kinderbijeenkomsten op zondagochtend “de KloosterCluB’. Die naam straalt groepsgevoel uit: een club, daar wil je bij horen.

Om de kinderen heen staat een groep vrijwilligers, het ‘team KloosterCluB. Met behulp van telkens een ander thema’s verzorgen zij de geloofsopvoeding van onze kinderen op zondagochtend.

Maar net zoals ons geloof blijft ook geloofsopvoeding niet beperkt tot de zondagochtend. Hoe geef je thuis vervolg aan de bijeenkomsten van de KloosterCluB?

Kunnen wij de thema’s en verhalen die we onze kinderen willen meegeven wel doorgronden? Wat zeggen die verhalen ons zelf eigenlijk?

Om aan die vragen tegemoet te komen organiseren we bezinningsavonden voor ouders en vrijwilligers van de kindercatechese: een KloosterCluB voor volwassenen.

Telkens als de kinderen starten met een nieuw thema is er een avond voor volwassenen dat hierop ingaat. Het gaat over het ondersteunen van de spiritualiteit van kinderen en ja, dat kan niet zonder het onderzoeken van je eigen geloofsperspectief.

Wanneer: maandagavonden van 20.00 – 21.30 uur, via Kloosterpoort
Begeleiding: Corinne van Nistelrooij + wisselende gastbegeleider, Deel 1: 7 maart, 25 april en 13 juni

Deel 2: 5 sept, 31 okt en 28 nov

https://www.kloosterzwolle.nl/programma/een-kloosterclub-voor-volwassenen-1