31 maart 2023

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Kickoff bijeenkomst op 11 februari 202t

Bron:De Stadt Verbeeldy

Er wordt een Inspiratie- en Kickoff bijeenkomst gehouden op 11 februari 2023 in het kader van Verhalen van Zwolle Hanzestad aan de IJssel met twee excursies.

Excursie 1: Architectuurroute o.l.v. 19 het atelier architecten langs vier nieuwe en bestaande gebouwen nieuwe architectuur vanuit cultuurhistorisch perspectief.

Excursie 2: Spoorontwikkeling o.l.v. Herman Aarts, voormalig directeur Stedelijk Museum Zwolle, locatie PV De Blazende Veiligheid, Zwolle van NS/ProRail.

In 2023 staat Hanze 2023 centraal met diverse activiteiten in de negen Hanzesteden. De Stad Verbeeldt gaat op zoek naar verhalen over de geschiedenis van de Hanze in Zwolle rond vier gekozen thema’s:

  1. Zwolle Hanzestad & Onderwijsstad
  2. Vervoer & Verbinding (spoor, water, wegen)
  3. Historie, Kunst & Architectuur
  4. Inspiratie & Gemeenschap

Binnen vijf ateliers Visual Storytelling Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel kunnen amateurfotografen, filmers, beeldmakers hun eigen beeldverhaal maken rond persoonlijke verhalen van diverse mensen/groeperingen die in de stad zijn komen wonen of werken.

In samenwerking met de PV van NS/ProRail gaan wij op zoek naar de verhalen van de huidige en oud-medewerkers, die de spoorontwikkeling tot aan de Spoorzone hebben meegemaakt.

19 het atelier architecten neemt ons mee naar een aantal panden die gerenoveerd, verbouwd of opnieuw ontworpen en gebouwd zijn vanuit een cultuurhistorisch perspectief.

Voor scholen kunnen wij aparte ateliers organiseren rond deze vier thema’s binnen schools of op locatie.

Graag van tevoren aanmelden aub. Meer info over aanmelding en kosten: https://destadverbeeldt.nl/programma-ateliers-visual-storytelling-2023

Met vriendelijke groeten,

Fieke van ’t Riet MA

info@destadverbeeldt.nl dan verwijderen wij uw mailadres van deze lijst.