28 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Keolis opent bedrijfspand in Zwolle


ZWOLLE- Op vrijdag 11 juni opende Keolis Nederland officieel haar nieuwe bedrijfspand op bedrijvenpark Hessenpoort in Zwolle.
Een bijzondere locatie van 14.000 m2 waar zowel de chauffeurskantine, werkplaats als het regiokantoor gevestigd zijn. Daarnaast is de natuur in het nieuwe gebouw verwerkt.


Zo groeit er aan de gevels een verticale tuin van 7 meter hoog, die dienst doet als natuurlijke zonwering.
Het natuurinclusieve bouwen sluit aan bij de ambitie van de gemeente Zwolle en past bij de duurzaamheidsdoelen van Keolis. Milieu staat voor Keolis hoog in het vaandel en met de inzet van de elektrische bussen is een belangrijke stap gezet naar duurzaam en comfortabel openbaar vervoer in de regio IJssel-Vecht.
Het nieuwe pand voldoet aan de duurzaamheidswensen- en eisen van deze tijd. Zo is er geen gasaansluiting en aan en om het gebouw is veel natuur te vinden.


Het pand van Keolis is niet alleen duurzaam, maar ook praktisch. De totale oppervlakte bedraagt 14.000m2 meter waarvan 900m2 werkplaats en 800m2 kantoor, verdeelt over 2 verdiepingen.
Er is ruimte voor 170 chauffeurs, 13 monteurs en 35 kantoormedewerkers. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk en beschikt het over een lift.


Daarnaast zijn er 64 elektrische bussen gestald die worden opgeladen via 36 elektrische laadpalen.
Vanwege de coronamaatregelen werd de opening klein gehouden. Zo’n 30 genodigden zagen met eigen ogen dat Keolis niet alleen op de weg, maar ook daarbuiten werk maakt van duurzaamheid.
lees verder op Keolis.nl