21 maart 2023

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Kartcentrum Zwolle organiseert eerste online én offline Formule 1-race

Kartcentrum Zwolle organiseert eerste online én offline Formule 1-race © Thomas Bakker.jpg

Start van het Formule 1-seizoen wordt ingeluid met Grand Prix van Zwolle

Kartcentrum Zwolle organiseert eerste online én offline Formule 1-race 2 © Thomas Bakker.jpg

Om de start van het Formule 1-seizoen in te luiden, organiseert Kartcentrum Zwolle op zaterdag 4 maart een eigen Grand Prix. De ‘Grand Prix van Zwolle’ is een nagebootste Formule 1-race. Nieuw dit jaar is een online component dat is toegevoegd aan de race. De Grand Prix wordt afgetrapt met een vrije training en kwalificatie op de simulatoren van Racesquare Zwolle, waarbij de deelnemers gaan rijden op het circuit van Bahrein: hetzelfde circuit als waar de échte Formule 1-coureurs het die dag tegen elkaar opnemen. De uitslagen van de online race is tevens de startopstelling van de race op het circuit van Kartcentrum Zwolle, wat net als bij de Formule 1 wordt bepaald aan de hand van de snelste rondetijden. De kartcoureurs worden verdeeld in vier categorieën: Rocky F1 en Rocky F2, huurkart F1 en huurkart F2. Voor meer informatie zie: https://www.kartcentrumzwolle.nl.

Na de succesvolle Grand Prix van Zwolle van vorig jaar is gebleken hoe erg de Formule 1-koorts heerst in Nederland. Christian Snoek, eigenaar Kartcentrum Zwolle, kijkt al uit naar de Grand Prix van Zwolle op zaterdag 4 maart, waarmee de start van het raceseizoen wordt gevierd. Nu het Formule 1-seizoen bijna weer van start gaat, merkt hij dat het bij jong en oud weer begint te kriebelen om de kartbaan op te gaan en tegen elkaar te racen. 

“Tegenwoordig is niet alleen karten op het circuit een populaire sport, maar zien we ook steeds vaker karttalenten oefenen op simulatoren. Vandaar dat we dit jaar een online onderdeel hebben toegevoegd. Alle deelnemers die meedoen aan de Grand Prix van Zwolle, rijden eerst een online race op de simulatoren bij Racesquare Zwolle die de startopstelling voor de race op Kartcentrum Zwolle bepaalt. Om de race zo echt mogelijk na te bootsen, racen de deelnemers op het circuit van Bahrein. Naast het feit dat Racesquare Zwolle beschikt over high-end simulatoren, vinden wij het ook belangrijk om lokaal samen te werken en de krachten te bundelen.”

Snoek vervolgt: “We voeren op alle vlakken de Formule 1-sferen zo goed mogelijk door. Doordat de deelnemers gaan rijden in de buitenlucht en op asfalt, waardoor karts sneller gaan dan op een binnenbaan, beleven zij het unieke Formule 1-gevoel. En door het online onderdeel aan deze race toe te voegen, zien we wie echt talent heeft voor de sport. De Grand Prix van Zwolle zorgt voor een ultieme race experience!”

Kartcentrum Zwolle organiseert eerste online én offline Formule 1-race 3 © Thomas Bakker.jpg

Kartcentrum Zwaolle organiseert eerste online én offline Formule 1-race © Thomas Bakker

Programma bij Racesquare Zwolle

09:00 – 11:00 uur: Vrije training, kwalificatie en hoofdrace

11:30 – 11:50 uur: Prijsuitreiking simulatoren

Programma bij Kartcentrum Zwolle

12:00 – 12:30 uur: Rijdersparade

12:30 – 13:14 uur: Vrije training

13:18 – 14:02 uur: Kwalificatie

14:08 – 14:44 uur: Sprintrace

14:50 – 15:50 uur: Hoofdrace

15:54 – 16:54 uur: Extra finale race

17:10 uur: Prijsuitreiking en einde

Over Kartcentrum Zwolle

Kartcentrum Zwolle (voorheen Karba) Is een outdoor kartbaan gelegen aan de Heinoseweg 10B. Onlangs is het complex geheel opgeknapt en is er fors geïnvesteerd in nieuwe huurkarts, tijdwaarneming, kerbstones en natuurlijk echte F1-startlampen. De kartbaan wordt door vele enthousiaste race liefhebbers bezocht die eenvoudig een kart kunnen huren. Ook voor kinderfeestjes, bedrijfsfeesten etc. is dit een ideale plek. www.kartcentrumzwolle.nl