4 december 2022

Radio Zwolle

Voel je thuis bij Radio Zwolle

Kantoorgebouw Vermeer ingericht voor Oekraïense vluchtelingen 

Kantoorgebouw Vermeer op Oosterenk ingericht voor Oekraïense vluchtelingen 
Zwolle – Met het inrichten van kantoorgebouw Vermeer voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen is een derde opvanglocatie op Oosterenk gerealiseerd. Het gaat specifiek om 220 opvangplekken. De eerste vluchtelingen nemen vanaf 6 juli hun intrek in het gebouw.

De gemeente Zwolle heeft in korte tijd 443 opvangplekken voor vluchtelingen uit Oekraïne gerealiseerd in Berkum (25), Assendorp (68) en op Oosterenk (350). Hiermee hebben we een wezenlijke bijdrage geleverd aan de regionale opdracht voor het snel realiseren van de eerste 2000 opvangplekken voor vluchtelingen uit Oekraïne in onze regio. 

Het leegstaande kantoorpand Vermeer (Dokter van Deenweg 14-22) biedt plek aan 220 vluchtelingen, in eerste instantie voor een half jaar, met de mogelijkheid tot verlenging tot maximaal twee jaar. Zwolle vangt hiermee op gemeentelijke opvanglocaties en via particuliere opvang in totaal ca. 850 vluchtelingen uit Oekraïne op, waarvan 570 op Oosterenk. Met het oog op de opvang van kinderen zijn aanvullende voorzieningen ingericht op de begane grond en eerste verdieping van het nabijgelegen kantoorpand Breughel (Dokter van Deenweg 2-10).

Sinds 16 mei wordt daar onderwijs gegeven aan 180 kinderen, variërend van peuteropvang tot voortgezet onderwijs.  Meer informatie en een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden over de opvang van Oekraïense vluchtelingen is te vinden op www.zwolle.nl/oekraïne.