25 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Jellissenkamp Doet


Bron/foto: #GemeenteZwolle
ZWOLLE- Els, John en Anneke wilden het plein voor hun woning aan de Jellissenkamp niet alleen aantrekkelijk maken als ontmoetingsplek, maar ook een bijdrage leveren aan de natuur. ‘En de egels die er nu komen niet te verjagen’, aldus Anneke Postma. De bewoners legden contact met wijkbeheerder Jeanette Santing.


Wijkbeheerder Jeanette Santing: ‘De bewoners benaderden mij met de wens om het pleintje te vergroenen. Er staan wat krentenboompjes en struiken, maar het geheel is niet echt aantrekkelijk. Bovendien was een van de bomen doodgegaan en nooit vervangen.


De gemeente juicht dit soort bewonersinitiatieven toe en we spraken af dat de bewoners een plan maken.’ Anneke: ‘En toen heeft John op basis van de suggesties van Els -die veel plantenkennis heeft- een schets gemaakt. Een groenexpert van de gemeente heeft daarna een ontwerp gemaakt.’
De krentenbomen blijven staan, want die bloeien mooi in het voorjaar. De struiken geven beschutting aan egels dus die blijven ook behouden.


De gemeente plaatst twee nieuwe bomen en maakt een deel vrij voor de inrichting door de bewoners. Jeanette: ‘Dat deel adopteert de buurt. Dat betekent dat zij het beheer en onderhoud er van doen. We hebben daarover afspraken waarvoor de bewoners binnenkort een adoptieovereenkomst tekenen.’
www.zwolle.nl/adoptiegrond