30 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Jaarwisseling ’20-’21: Relatief rustig verlopen


Bron:#Regio IJsselland
OVERIJSSEL- We kijken terug op een relatief rustige jaarwisseling zonder noemenswaardige incidenten. Via de database van het IFV zijn alle incidenten en uitrukken van de brandweer te vinden.
Dat gebeurt dit jaar voor het eerst voor alle 25 veiligheidsregio’s op dezelfde manier.


De jaarwisseling in IJsselland was voor de brandweer relatief rustig. In de hele regio was er sprake van een prima sfeer zowel overdag als ‘s nachts. De samenwerking tussen de hulpdiensten was goed. Wij hebben geen meldingen ontvangen van agressie of geweld tegen brandweermedewerkers. In de regio IJsselland is het carbidschieten erg populair. De regio IJsselland is aangesloten bij de BOCK campagne (Bewust Oplettende Carbid Knaller) aangesloten.

Het IFV in opdracht van Brandweer Nederland een dashboard ontwikkeld, die inzicht geeft in de nieuwjaarincidenten en gebaseerd is op GMS-data met uniforme rekenregels.

De gegevens over het aantal en soort meldingen tussen 31 december 2020 00.00 uur en 1 januari 2020 08.00 uur (32 uur) worden gepubliceerd op https://kerncijfers.ifv.nl/dashboard/kerncijfers-veiligheidsregio-s/kerncijfers-nieuwjaarsincidenten/ .