25 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Isala vaccineert hoog-risico patiënten

Bron/foto:Isala
ZWOLLE- Isala start met de vaccinatie van patiënten die vallen binnen een hoge medische risicogroep.
Het RIVM heeft de ziekenhuizen gevraagd de vaccinatie voor deze specifieke patiëntengroepen te organiseren. De overheid bepaalt om welke patiëntengroepen het gaat. Voor Isala gaat het om ruim 2500 patiënten. Zij ontvangen vanaf maandag een uitnodiging om een afspraak te maken voor een vaccinatie.


In de informatie die zij krijgen, staat een speciaal telefoonnummer. Een team van 12 coassistenten zit klaar om alle afspraken in te plannen. En als het nodig is, helpen de coassistenten bij het invullen van de gezondheidsverklaring die de patiënten ingevuld en uitgeprint mee moeten nemen. Het gaat om patiënten met een hematologische aandoening die daarvoor onder controle zijn bij een hematoloog.

Patiënten met ernstig nierfalen, patiënten na een orgaan-, beenmerg- of stamceltransplantatie, en tot slot patiënten met een ernstig aangeboren afweerstoornis.
De patiënten die voor een vaccin in aanmerking komen, krijgen het Moderna vaccin. Marieke: ‘Wij moeten bij het RIVM precies verantwoorden hoeveel vaccins wij gebruiken. Wij mogen en willen niets verspillen. Stel wij hebben een flacon over, dan gaat deze terug naar het RIVM.’
https://www.isala.nl/nieuws/isala-vaccineert-hoog-risico-patienten?pagina=1&overzicht=1279