4 december 2022

Radio Zwolle

Voel je thuis bij Radio Zwolle

Inwoners laten wonen op een plek die bij hen past.

bron:#GemeenteZwolle

ZWOLLE- Inwoners laten wonen op een plek die bij hen past.
Dat is het doel van het programma Wonen en Zorg dat eind vorig jaar door de gemeente en partners is gestart.

Al een half jaar na de start worden de eerste positieve resultaten goed zichtbaar. Verschillende onderzoeken leveren nuttige informatie op. Informatie over hoe we mensen die hulp of begeleiding nodig hebben zo lang mogelijk op een plek kunnen laten wonen die bij hen past. Ook zijn er inmiddels diverse ervaringen opgedaan met nieuwe woonvormen en voorzieningen die het mogelijk maken om wonen, welzijn en zorg in de wijken te combineren.

De eerste resultaten zijn deze week in de vorm van een voortgangsrapportage aangeboden aan de gemeenteraad. Het leeft in Zwolle Uit deze eerste ervaringen blijkt dat het onderwerp wonen en zorg leeft in Zwolle. Samenwerkingspartners, zoals woningcorporaties, zorg- en maatschappelijke organisaties en de gemeente geeft het energie om hiermee bezig te zijn. Samen zoeken naar manieren en oplossingen om woon- en zorgbehoeften van onze inwoners en voorzieningen in de wijk goed op elkaar aan te laten sluiten. 

Dorrit de Jong, wethouder Zorg: ‘Het is erg mooi om te zien dat het thema wonen en zorg zo goed wordt opgepakt in Zwolle. Wat ons bindt is het beeld dat Zwolle een stad wil zijn waar iedereen moet kunnen wonen, een inclusieve stad. Samen denken we na over hoe we ook in de toekomst het groeiende aantal ouderen en mensen met een zorgvraag kunnen voorzien van een passende woning en zorg.’