30 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

IcareLedenvereniging biedt hulp bij opdoen digitale vaardigheden

ZWOLLE- Waar bijvoorbeeld videobellen soms nog de enige mogelijke contactvorm is, blijkt dat vooral voor ouderen moeilijk.
IcareLedenvereniging heeft oog voor deze mensen en helpt ze graag. In de vorm van digitale hulp op afstand, oftewel: DigiHulp. Zodat iedereen in de samenleving digitaal kan meedoen.


Digihulp is een van de activiteiten binnen Espria tijdens de landelijke Slimme Zorgestafette. De ledenvereniging maakt onderdeel uit van Espria. Iedereen kan via de ledenvereniging digitale hulp op afstand aanvragen.
Digihulp is voor leden van de ledenvereniging gratis (1 uur) en wordt verzorgd door Bram en Danny van Stichting JOW!. Stichting JOW! verbindt senioren met junioren.


Bij zorginstellingen, maar ook gewoon aan huis. Zij zitten klaar om uit teleggen wat je meer kunt doen met een tablet, telefoon of laptop. Bijvoorbeeld hoe beeldbellen werkt, een online cursus volgen, e-mailen, formulieren invullen, apps gebruiken of iets anders nieuws leren.


Meer informatie belt of mailt u de afdeling Communicatie van de ledenvereniging: – k.luitjes@zcn.nl-, e.holla@ledenverenigin