5 oktober 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

HULPVRAAG • STAP VOOR STAP

HULPVRAAG STAP VOOR STAP

Mevrouw Zegers (59) haar netwerk is door de jaren heen weggevallen. Steun zoekt ze vooral bij haar twee hondjes waarmee ze samen in een appartement in Zwolle-Zuid woont. Ze mist iemand waarmee ze een gezellig gesprek kan houden en ook zou ze vaker naar buiten willen gaan. Het buiten zijn vindt ze heerlijk, maar door haar sociale angst is het voor mevrouw Zegers spannend om alleen de deur uit te gaan.

Stap voor stap wil ze leren om haar spanningen de baas te zijn. Het zou haar helpen om samen met een maatje activiteiten buiten de deur te ondernemen, zoals samen de honden uitlaten of een wandeling maken. Wanneer dit nog te spannend is, dan heeft mevrouw binnen genoeg spelletjes die gespeeld kunnen worden. Het zetten van deze stapjes doet mevrouw Zegers graag op haar eigen tempo, daarom vraagt ze naar iemand die geduldig met haar om gaat.

Lijkt het jou leuk om mevrouw Zegers weer van de buitenlucht te laten genieten en kun jij je makkelijk aanpassen? Reageer via DM, mail: info@stichtinghartvoorzwolle.nl of app naar 06-20770629!