26 maart 2023

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Hoe leef je groen en gelovig?

Bron:Dominicanenklooster

Hoe leef je groen en gelovig? Franciscus inspireert. Lezing en workshop met Corinne Groenendijk.

Dat duurzaam leven belangrijk is, weet iedereen. Maar hoe doe je dat? Franciscus van Assisi nodigde uit tot kwetsbaar, betrokken, vredevol, eenvoudig en vooral vreugdevol leven. Wandelend met zijn broeders verwonderde hij zich elke dag over het leven op deze mooie aarde.

Corinne Groenendijk werkte zijn leefstijl uit tot een vrolijke groene leefstijl voor nu. Samen optrekken in verduurzamen is noodzakelijk, bijvoorbeeld via de Sustainable Development Goals van de VN. Samen optrekken maakt verduurzamen ook veel leuker.

Na een presentatie, waarin ervaringen uit de pioniersplek Zin-in-Groen rondom een gemeenschapstuin aan bod komen, is er gezamenlijk gesprek rond het thema ‘Betrokken Verduurzamen’. Bij mooi weer doe je dat tijdens een wandeling in een tweetal. Wie ervaar je zelf als metgezel als het gaat om geïnspireerd en groen leven? Je gaat na hoe je in de groepen waar je bij hoort, op je werk en in hoe je omgaat met je (spaar) geld kunt bijdragen aan verduurzamen. Je zult ontdekken hoe bijzonder het is om hier samen over na te denken. Samen verduurzamen is veel leuker! 

Deze avond is vrij toegankelijk. Wel kunt u een donatie doen tegen de onkosten. Dat kan door een ticket te bestellen. Uw ticket is dan een donatie. Natuurlijk kunt u ook een donatie overmaken:

NL14 INGB 0000 8286 33 t.n.v. St. Dominicanenklooster
Zwolle inz. Programma, onder vermelding van ‘VerduurSamen’.

Corinne Groenendijk (1964) is predikant en geestelijk begeleider. Zij geeft lezingen en workshops over geïnspireerd verduurzamen. Ze begeleidt retraites en reizen naar Assisi, Iona en Taizé en verzorgt een online- retraiteprogramma voor Kloosterindecloud. Ze schreef de cursus ‘Afstemmen op de Eeuwige. Meditatie en bezinning op je geestelijke weg’ (Narratio, 2017). Daarnaast initieerde ze het project Zin-in-Groen.

Ze is auteur van het boek ‘VerduurSamen met Franciscus; naar een groene en geïnspireerde leefstijl’ (Berne media 2022).

www.corinnegroenendijk.nl

Het boek is deze avond verkrijgbaar en ook te bestellen via de boekhandel.

di 14 mrt | 20.00-21.30 u | Dominicanenklooster (kapittelzaal of koorgedeelte) | gratis toegang, donatie tegen de onkosten

VerduurSamen met Franciscus

Locatie: Dominicanenklooster