25 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Het wordt wellicht schaatsen, maar dan wel op anderhalve meter afstand en niet in groepjes


Bron: Zwolle nieuws
ALGEMEEN- Nu er vriesweer op komst is terwijl we nog midden in de strenge coronalockdown zitten, komen de veiligheidsregio’s alvast met een aantal regels voor schaatspret op natuurijs. Afstand houden, maar hoe doe je het bij de koek en zopie?


De natuurijsbanen mogen open. Mensen van 18 jaar en ouder mogen daar in hun eentje schaatsen of hooguit met z’n tweeën, maar dan wel op 1,5 meter afstand. Jongeren tot en met 17 mogen wel in grotere groepjes schaatsen. Schaatswedstrijden en toertochten zijn niet de bedoeling en kleedkamers en kantines van ijsverenigingen blijven dicht. Maar een koek-en-zopietent, waar je buiten iets te eten en drinken afhaalt, mag wel.


Als het te druk is op de ijsbaan, ga dan weer weg, drukken de veiligheidsregio’s de enthousiastelingen op het hart. Het beste is als ijsverenigingen een ‘coronacoördinator’ aanwijzen, die de baan kunnen sluiten als er te veel schaatsers zijn.


Schaatsbond Bond KNSB heeft op de website tal van tips en adviezen geplaatst voor schaatsen in coronatijd. Beheerders van natuurijsbanen kunnen daar ook een protocol vinden om hun ijsbaan veilig te openen.