28 november 2022

Radio Zwolle

Voel je thuis bij Radio Zwolle

Het koude seizoen is weer aangebroken!

Brrrr…Het koude seizoen is weer aangebroken!

Tijd om het weer gezellig te maken binnen. De prachtige kaarsen van Philadelphia zijn daarom weer uitgestald in de Veerallee. Het zijn kaarsen van resten kaarsvet die normaal vaak in de prullenbak belanden, maar sinds enige jaren kunnen worden ingeleverd bij Stichting Kringloop Zwolle, waarna het naar de kaarsenmakerij wordt getransporteerd van kaarsenmakerij Werkkracht 15 in Kampen (een onderdeel van Philadelphia Werk en Begeleiding) waar er een prachtige collectie aan kaarsen zoals tuinfakkels, stompkaarsen en bijzondere kaarsen in de vorm van bijvoorbeeld ananassen en meloenen van worden gemaakt.

Het recyclen van gebruikte kaarsen en kaarsenrestanten is een arbeidsintensief proces. Daarom heeft iedere medewerker een taak in het proces van grondstof tot verkoopbaar product. Zij sorteren kaarsenrestanten op kleur, verwerken deze en smelten het om. Tot slot gieten zij de gesmolten kaarsen in mallen en voilà, een nieuwe kaars voor op de (tuin)tafel.

Heeft u resten kaarsvet over? Breng het naar één van ons beide kringloopvestigingen, aan de Nieuwe Deventerweg 6 (Zwolle Zuid) of Nieuwe Veerallee 12 alwaar deze kaarsen ook te koop zijn, evenals in Schatkamer Ommen en Schatkamer Zwolle. En natuurlijk eind volgende maand in de Kerst Pop up store in de Diezerstraat!