21 maart 2023

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Help je mee om zitkussens te naaien voor Pater Michael?

Help je mee om zitkussens te naaien voor Pater Michael op 1 maart?

Bron:#Dominicanenklooster

Francis van der Loos vertelt: “Eén van mijn passies is om van iets wat afgeschreven is, iets te maken. Zo hou ik enorm van handwerken en ontdekte ik dat je van (oude) dekens mooie, functionele zitkussens kunt naaien.”

Doe mee met haar en naai zitkussens om te verkopen op de voorjaarsmarkt van de Dominicanenkerk. De opbrengst gaat dan naar het Huis St. Martinus de Porres in Fastiv, Oekraïne. 

We gaan knippen, eenvoudig borduren en met de hand naaien. Je kunt hierbij je eigen creativiteit inzetten en er zijn ook voorbeelden. Het is voor iedereen te doen en daarnaast genieten we van de gezelligheid en de ontmoeting met elkaar.

We maken er warme kussens van om op te zitten, cadeau te doen, in de zomer buiten aan een picknicktafel of op een tuinstoel en in de winter binnen op een koude bank.

Doe je mee?

Er is plaats voor maximaal 20 personen. Geef je op door te mailen naar info@dominicanenzwolle.nl of te bellen naar de Kloosterpoort. Deelname is gratis, maar een kleine bijdrage voor koffie, thee, verwarming wordt gewaardeerd.

Kun je niet op 1 maart? Op 12 april is er opnieuw een middag ‘zitkussens naaien voor Fastiv’. Zie hier voor meer informatie.

Neem daarnaast je eigen naaispullen mee:

Een naald (iets dikker) om mee te kunnen festonneren, spelden, stofschaar, een gewone schaar.

En als je die hebt: een deken (voor zover je die niet al naar Oekraïne of een ander gebied hebt verstuurd), bijpassend katoenen garen en opvulling. Als opvulling gebruiken we schapenwol, fiberfill, een dun kussen of restjes deken. Mocht je geen deken hebben of geen bijpassend garen, dan ben je ook welkom!

Met elkaar hebben we waarschijnlijk materiaal genoeg.

wo 1 mrt | 14.00-16.30 u | Kloosterpoort (grote zaal, eerste verdieping) | begeleiding: Francis van der Loos | opgave via mail of telefoon

Zitkussens naaien voor Fastiv

Locatie: Kloosterpoort