Harculo: unieke plek om te wonen

Harculo: unieke plek om te wonen

ZWOLLE- Het gebied waar de voormalige IJsselcentrale in Zwolle stond, Harculo, krijgt een nieuwe invulling. Dat staat in de visie voor het gebied.

De eigenaren van het gebied,ENGIE en Floris Property Fund, hebben in de afgelopen jaren, samen met inwoners, de gemeente en tal van belangenorganisaties, aan deze gebiedsvisie gewerkt. Het is de bedoeling om de kwaliteit van het gebied te vergroten. Het moet een fijne plek worden om te wonen, om te ontspannen aan het water, om te ontmoeten. In de toekomst komen er 450 tot 500 duurzame woningen op de locatie van de voormalige centrale.
Ook worden 50 tot 70 woningen gebouwd in het Prof. Feldmannpark. Daarnaast is er ruimte voor recreatie, horeca, werken, cultuur, energie en de natuur.
In het gebied van de voormalige IJsselcentrale moeten in de toekomst 450 tot 500 woningen in verschillende prijsklassen komen. In het Prof. Feldmannpark is ruimte voor 50 tot 70 woningen. Een belangrijk uitgangspunt is dat het een energieleverende wijk wordt. Harculo: unieke plek om te wonen, te werken en te recreëren aan de IJssel.

In het gebied van de voormalige IJsselcentrale moeten in de toekomst 450 tot 500 woningen in verschillende prijsklassen komen. In het Prof. Feldmannpark is ruimte voor 50 tot 70 woningen. Een belangrijk uitgangspunt is dat het een energieleverende wijk wordt.