30 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Superspons-expeditie leerlingen Parkschool op het Stationsplein. All rights reserved copyright Pedro Sluiter.

Groep 5 van de Parkschool gaat op ‘superspons-expeditie’


Bron/foto: GemeenteZwolle


ZWOLLE- Met regenlaarzen aan en een flinke dosis nieuwsgierigheid startten de leerlingen van groep 5 van de Parkschool de ‘superspons-expeditie’ op het spiksplinternieuwe Stationsplein.

Want de nieuwe entree van het station is helemaal vernieuwd en omgetoverd tot een groene loper van en naar het centrum van Zwolle.


De entree zit boordevol slimme klimaatoplossingen en vormt een ‘superspons’ voor de stad. De kinderen gingen op expeditie om te ontdekken op welke manieren het plein heel veel water kan opvangen.


Wethouder Ed Anker ging samen met de kinderen op ontdekkingstocht. Zo zagen ze wel duizenden planten staan op het plein. Een van de kinderen merkte op dat de plantenvakken niet allemaal een ‘randje’ hebben. ‘Op deze manier kan regenwater tijdens een flinke regenbui makkelijk bij de planten komen.


Wist je trouwens dat de planten en bomen er in de zomer voor zorgen dat het minder warm wordt? Ze zijn dus handig voor alle seizoenen ‘, vertelde Ed. Natuurlijk mocht een kijkje in de nieuwe ondergrondse fietsenstalling niet ontbreken.
Bij extreme regenbuien kan de stalling water opvangen. En dat is belangrijk voor de mensen die wonen, en voor het station zelf. ‘Geen enkele fietsenstalling in Nederland kan dit nog’, liet Ed de kinderen weten.