21 maart 2023

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Gratis Lunchconcerten voor Turkije & Syrië. 

Bron/foto:#ZwolseTheaters

Utku Geçgel en Yağmur Şimşek, twee Turkse pianisten van de masteropleiding van het ArtEZ-conservatorium Zwolle, organiseren met Zwolse theaters benefietconcerten voor Turkije & Syrië. Op donderdag 16 en vrijdag 17 februari spelen zij met andere musici lunchconcerten. Kom luisteren en doneer. De toegang is gratis.

De gevolgen van de aardbeving in Turkije en Syrië gaan Geçgel en Şimşek aan het hart. Daarom organiseren wij benefietoptredens waarvan de opbrengst geheel zal gaan naar hulpverlenende instanties, zoals GIRO555. De in Zwolle woonachtige muziekprofessionals Heleen Koele (sopraan), Sytse Buwalda (countertenor), Serhat Bulut (gitaar), Sarah Kapustin (viool), Roland Jagers (altviool) en Steven Faber (piano) werken mee en zullen te horen zijn in de lunchconcerten. 
Tijdens de optredens zullen Geçgel en Şimşek meer vertellen over de situatie en de speciale ArtEZ-digitale-collectebus bij GIRO555. Doneren kan via de QR-code die tijdens het concert te zien is en via de doneerbox voor het contante geld.Dit benefietconcert is onderdeel van Hallo Stad. In onze serie Hallo Stad programmeren en produceren wij stadsprogrammeringen. Met én voor de stad.