Gemeente Zwolle gaat vaker vlaggen

bRON: #GemeenteZwolle
ZWOLLE- Net als andere gemeenten volgt Zwolle de landelijke vlaginstructie van de rijksoverheid aangevuld met momenten die voor de stad van betekenis zijn.
Omdat de gemeente het belangrijk vindt aandacht te hebben voor inclusiviteit en andere maatschappelijke ontwikkelingen gaat Zwolle op meer momenten in het jaar vlaggen.


Dat geldt onder andere voor vrouwen en de LHBTIQ+ gemeenschap. Zo wordt bijvoorbeeld voortaan ook op Roze Zaterdag gevlagd. Dat is de laatste zaterdag in juni, die dit jaar op 26 juni valt.
In de landelijke vlaginstructie zijn (inter)nationaal belangrijke dagen opgenomen. De instructie is leidend voor alle gemeenten in ons land en is te vinden op www.rijksoverheid.nl.

In de vlaginstructie van de gemeente Zwolle zijn de landelijke vlagmomenten aangevuld met dagen die voor de stad van betekenis zijn, zoals de Bevrijdingsdag van Zwolle op 14 april.
Omdat de gemeente Zwolle hecht aan inclusiviteit en maatschappelijk draagvlak vlagt de gemeente nu op meer momenten per jaar. De actuele vlaginstructie met de bijbehorende data voor 2021 is terug te vinden op www.Zwolle.nl.