26 maart 2023

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Gemeente Zwolle en ZwolleFonds blijven samenwerken

Gemeente Zwolle en ZwolleFonds blijven samenwerken aan sterke binnenstad
De samenwerking tussen gemeente Zwolle en ZwolleFonds krijgt een vervolg. Ook de komende jaren slaan zij de handen ineen voor het versterken van de aantrekkingskracht en daarmee het economisch laten bloeien van de binnenstad van Zwolle.  

De gemeente en het ZwolleFonds ondertekenden een nieuwe samenwerkingsovereenkomst, die loopt tot en met 2026. Het ZwolleFonds ontvangt van de gemeente jaarlijks een bedrag van €220.000.
Deze bijdrage is bedoeld voor het stimuleren van activiteiten en evenementen die de binnenstad aantrekkelijker maken en daarmee zorgen voor economische bloei. Ook wordt voorzien in een bijdrage voor binnenstadmanagement.

Denk hierbij aan het voorkomen van leegstand en het ondersteunen en adviseren van ondernemers. Veiligheid is ook een belangrijk onderwerp.

Ontstaan samenwerking Gemeente en ondernemers in het centrum van Zwolle gingen in 2017 in overleg over wat nodig was voor een bruisende, schone en veilige binnenstad. Een aantrekkelijke plek voor ondernemers en bezoekers. Om dat te stimuleren werd de samenwerking vastgelegd voor vijf jaar. Deze is nu met een periode van vijf jaren verlengd.