25 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Garden Battle Wipstrik en Stadshagen


Bron: #GemeenteZwolle
ZWOLLE- Wat gebeurt er als inwoners het buurtplein of een andere openbare ruimte naar eigen smaak kunnen inrichten?
Vanaf 10 mei kunnen Stadshagenaren en Wipstrikkers dat in ieder geval online doen met de nieuwe speluitbreiding van Garden Battle 2.0.


Het tuinontwerpspel en serious game wil inwoners bewustmaken van de gevolgen van klimaatverandering en leert meteen hoe spelers zich hierop kunnen aanpassen.

Gemeente Zwolle heeft het spel ontwikkeld voor het Europese CATCH-project.
Met de speluitbreiding voor de openbare ruimte kunnen inwoners van Stadshagen en Wipstrik bijvoorbeeld de openbare ruimte bij hun winkelcentrum, supermarkt of straat naar eigen wens inrichten.
Daarmee kunnen zij buren, familie, vrienden en de gemeente op een unieke manier deelgenoot maken van hun ideeën. De beste ideeën volgens de jury en het publiek maken kans op een van acht tuinbonnen ter waarde van 25 euro per stuk.

Het spel is geschikt voor laptop, desktop en tablet. Inwoners uit Stadshagen en Wipstrik kunnen zich aanmelden via www.climate-campus.nl/gardenbattle/ of de Garden Battle app downloaden voor tablets in de appstores van Google en Apple.
Vanaf 10 mei kunnen inwoners in Stadshagen en Wipstrik behalve hun eigen tuin, ook een openbare ruimte selecteren in het spel. Ben je klaar met je ontwerp, dan vraagt het spel of je een schermafdruk wilt maken.

Vanuit het gameplatform kun je die uploaden naar de facebookpagina, www.facebook.com/GardenBattle038.
Vervolgens kan iedereen jouw ontwerp daar bekijken, beoordelen en liken.