28 november 2022

Radio Zwolle

Voel je thuis bij Radio Zwolle

Expositie Zilveren Camera en Verhalen van Harculo in Centrale Harculo

Expositie Zilveren Camera en Verhalen van Harculo in Centrale Harculo

 Bron: Kunst & Cultuur Redactie

Zwolle – Stichting De Stad Verbeeldt presenteert voor de vierde keer de expositie Zilveren Camera 2021 in de Centrale Harculo, Zwolle-Zuid. De expositie is te zien van 3 september t/m 2 oktober.

De winnaar van Zilveren Camera 2021 is Bart Maat, fotograaf bij het ANP, voor zijn foto Positie Omtzigt, functie elders. Het is een iconische foto van minister Ollongren, die wegens corona het Binnenhof snel moest verlaten, terwijl er een kabinetscrisis aan de gang was. Op 12 september komt Bart Maat tijdens de expositie over zijn werk vertellen.

Drie professionele fotografen, Carla Kogelman, Harm van de Poel en Petra Mwaro-Jansen, en twintig amateurfotografen uit Zwolle en omstreken exposeren met portretten, beeldverhalen en multimediale producties van oud-medewerkers, oud-dienstverleners en wijkbewoners.
De oude IJsselcentrale in Harculo is een bijzondere plek waar bezoekers en kinderen een fotografische zwerftocht langs de IJssel kunnen volgen of een Fotolab Foto Gaaf kunnen volgen.

Op 3 september om 11.00 uur wordt op het Lübeckplein, ten zuiden van het centraal station Zwolle, de tweede foto-expositie van De Stad Verbeeldt geopend met de thema’s Verhalen van Harculo, Oog voor de ander en Oog voor de toekomst.

Stichting De Stad Verbeeldt gaat in samenwerking met professionals, amateurs, wijkbewoners, leerlingen en studenten op zoek naar eigentijdse beeldverhalen over generaties, diversiteit, inclusieve samenleving en duurzaamheid. De Stad Verbeeldt wil een bijdrage leveren aan de verbeelding van deze thema’s door middel van fotografie, film, gaming, multimediale producties en VR. In het kader van Hanze 2023 start De Stad Verbeeldt met nieuwe ateliers en producties.v