4 december 2022

Radio Zwolle

Voel je thuis bij Radio Zwolle

Eenmalige energietoeslag van € 800,- voor Zwolse huishoudens met laag inkomen

ZWOLLE- Eenmalige energietoeslag van € 800,- voor Zwolse huishoudens met laag inkomen.

Op 10 december 2021 heeft het kabinet besloten om een eenmalige energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen mogelijk te maken. Aan de gemeenten is de opdracht gegeven om dit uit te voeren. Hoewel het voorstel van het kabinet nog door de Tweede Kamer goedgekeurd moet worden, wil Zwolle niet wachten tot de regeling rond is.

Daarom zal de gemeente aan Zwolse huishoudens met een laag inkomen (tot 130% van het sociaal minimum) op korte termijn € 800,- energiecompensatie uitkeren.

Nu al worden Zwolse huishoudens geconfronteerd met veel hogere energienota’s dan voorheen. Zwollenaren met een laag inkomen wonen vaak ook nog in de slechtst geïsoleerde, nog niet voldoende verduurzaamde woningen waardoor zij dubbel geraakt worden en hun energienota nog hoger wordt. Zij krijgen daardoor nu al te maken met betalingsproblemen.

De gemeente Zwolle geeft gehoor aan de oproep van minister Schouten om niet te wachten tot de wettelijke regeling rond is. Vooruitlopend op de inwerkingtreding van het wetsvoorstel wordt al tot uitbetaling van de eenmalige energietoeslag overgegaan.

De gemeente Zwolle geeft € 800,- als eenmalige energietoeslag aan huishoudens met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum. Met deze eenmalige compensatie komt de gemeente inwoners tegemoet in hun stijgende lasten en geeft de gemeente helderheid over de eenmalige energietoeslag, die al maanden geleden is aangekondigd.

https://www.zwolle.nl/eenmalige-energietoeslag-van-800-voor-zwolse-huishoudens-met-laag-inkomen