30 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Een Wecycle recyclecertificaat voor basisschool CBS Het Mozaiek en Ambelt VSO AMG Zwolle

ZWOLLE- Een Wecycle recyclecertificaat en een bedankje van Stichting Jarige Job voor basisschool CBS Het Mozaiek en Ambelt VSO AMG Zwolle uit Zwolle
In een jaar vol uitdagingen hebben ca 190 scholen ruim 16.000 kilo aan kleine apparaten ingezameld voor recycling. Ook basisschool CBS Het Mozaiek en Ambelt VSO AMG Zwolle uit Zwolle hebben mee “gewecycled”. Als dank voor hun inzet krijgen de scholen een leuke beloning, een recyclecertificaat en een bedankje van het team achter Stichting Jarige Job!

Al die apparaten leveren niet alleen nieuwe grondstoffen op. Namens iedere school die deelneemt aan de inzamelactie doneert Wecycle een verjaardagsbox aan Stichting Jarige Job.
In totaal is deze landelijke e-waste inzameling goed voor een cheque van € 10.000. Met dit bedrag kan Stichting Jarige Job kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag geven. Deze extra ondersteuning is vooral dit jaar bij steeds meer gezinnen meer dan welkom.
De inzamelactie is georganiseerd door Wecycle, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Wecycle voert de ketenregie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste.
De stichting werkt samen met diverse sociale partners en bedrijven. In sommige gevallen leveren de partners gratis spullen, soms tegen inkoopprijs. Ook is Jarige Job afhankelijk van donaties omdat er ook items moeten worden ingekocht.
Bekijk hier het filmpje van Stichting Jarige Job: https://vimeo.com/504725670