29 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Een nieuwe generatie in de politiek


Bron:#VOLT


Zwolle- Volt Zwolle, de lokale tak van de pan-Europese partij, presenteert vandaag online het verkiezingsprogramma. De partij staat klaar om met de verkiezingscampagne van start te gaan. Het verkiezingsprogramma is hier online te vinden.

Volt Zwolle staat voor een nieuwe generatie in de politiek die afrekent met nationalisme en populisme. Politiek waarbij samenwerking centraal staat om oplossingen te vormen voor de problemen van vandaag en morgen.


Deze uitdagingen wil Volt Zwolle oplossen door op elk niveau samen te werken; lokaal, nationaal en Europees. Volt Zwolle geeft jong en oud een stem, Zwollenaren meer inspraak en bouwt aan een duurzame toekomst voor iedereen.

Volt Zwolle doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen als pan-Europese partij. Dit betekent dat deze partij ook lokaal altijd met een Europese blik kijkt naar zowel problemen als kansen.
Volt Zwolle vindt praktische oplossingen voor (lokale) problemen door de beste voorbeelden uit Europa naar Nederland te halen. Ook zet Volt Zwolle zich in om samenwerking over grenzen heen te verbeteren.

Tot slot werkt ze aan meer kennis over Europa in de gemeente om duidelijk te maken hoe Europa en de gemeente elkaar raken en hoe Zwollenaren hun voordeel kunnen halen uit Europese samenwerking.
Volt Zwolle wil werken aan het vertrouwen tussen de politiek, de overheid en Zwollenaren. In gesprek gaan met iedereen en het creëren van inspraak zijn voor Volt Zwolle de pilaren van een gezonde democratie.


Daarom zet zij zich in voor meer inspraak middels burgerfora en burgerbegroting, voor meer transparantie over overheidsbesluiten en voor betere begeleiding van mensen die tussen wal en schip raken.

Volksvertegenwoordiging hoort dichtbij de kiezer vorm te krijgen volgens Volt Zwolle.
lees verder op
https://zwolle.volteuropa.org/grv-22/verkiezingsprogrammahttps://zwolle.volteuropa.org/grv-22/verkiezingsprogramma