1 december 2022

Radio Zwolle

Voel je thuis bij Radio Zwolle

Dodenherdenking Zwolle woensdag 4 mei en Bevrijdingsfestival Overijssel donderdag 5 mei

 
ZWOLLE- Op woensdag 4 mei vindt de jaarlijkse Dodenherdenking in Zwolle plaats bij het monument in het Ter Pelkwijkpark, voorafgegaan door de Stille Omgang.

Lococommissaris van de Koning Bert Boerman, burgemeester Peter Snijders en enkele andere collegeleden nemen aan het programma deel. Op zondag 5 mei vieren we de bevrijding met het Bevrijdingsfestival in Park de Wezenlanden. Burgemeester Peter Snijders houdt de openingstoespraak vanaf het hoofdpodium. Ook bij het Bevrijdingsfestival zijn meerdere collegeleden aanwezig.

Dodenherdenking 4 mei Stille Omgang Iedereen die wil meelopen met de Stille Omgang wordt verzocht tussen 19.00 en 19.15 uur aan de Spinhuisbredehoek te zijn.

Vandaaruit vertrekt de stoet om 19.15 uur langs de volgende route waar het verkeer wordt opgehouden: Menno van Coehoornsingel (vm. Huis van Bewaring/Librije), Stenen Pijp, Diezerkade, Brink, Rhijnvis Feithlaan, Bagijnesingel, Schoenkuipenbrug, Groot Wezenland, Burgemeester van Roijensingel, Sassenpoortenbrug, Sassenstraat, Nieuwe Markt, Samuël Hirschstraat (synagoge), Schoutenstraat, Wolweverstraat, Wilhelminasingel en Ter Pelkwijkpark (centrale monument).

https://www.zwolle.nl/organisatie/nieuws/dodenherdenking-zwolle-woensdag-4-mei-en-bevrijdingsfestival-overijssel-donderdag

Je hebt misschien gemist

1 min read
1 min read
1 min read
1 min read