5 oktober 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Ulkie Dulkie

Dinsdag in Ulkie Dulkie

Carmine Calls is een singer songwriter uit Ommen. Ze schrijft al 2 decennia lang bezielende liedjes. Hierbij laat ze zich niet beperken door een vast omlijnd genre. Van energieke impulsen tot inspirerende berusting meandert ze langs indie/art pop, kunstuitingen en wereldmuziek.

Carmine – is de kleur die deze passie onderstreept. Calls -is mijn stem waarmee zij het leven, de liefde, passie, verdriet en geluk bezingt. Live op het podium in een levendige intieme setting of in het theater in een sfeervolle show setting. Met haar warme bezielende stem neemt ze je mee in haar beeldenwereld.

Met haar songs laat ze zich niet beperken tot alleen gitaar en piano. Samples, soundscapes en beats worden niet geschuwd om het muzikaal beeld van haar verhaal te omlijnen. Het resultaat is filmisch en bevrijdend. Een fantasievolle verbeeldingskracht die je meevoert.

De invloeden die ook te horen zijn in haar muziek zijn Joni mitchell, Tori Amos

Ze heeft jarenlang in de band Hazy Jane gespeeld.

Ze werd na de halve finale van de grote prijs van Nederland benaderd door de Amerikaanse producer John Morand en heeft ze met de band Hazy Jane een plaat opgenomen in Amerika.

Van de vele nummers die ze heeft gemaakt in de loop van de jaren is in 2021 een cd drieluik “Silver Lining’ gemaakt. Het markeert als rode draad de drie muziekperiodes tussen verleden (Hazy Jane) en heden (Carmine, Carmine Calls). Ook zijn er weer nieuwe nummers opgenomen in de Giesound studio met producer Guido Aalbers. Deze EP ‘Golden Hour’ is begin 2022 uitgekomen.

https://www.facebook.com/carmine.vancalkar

https://www.instagram.com/carminecalls/

Carmine Calls
Carmine Calls