16 augustus 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Deze jaarwisseling opnieuw geen carbid in Zwolle

Deze jaarwisseling opnieuw geen carbid in Zwolle
BRON:#GEMEENTEZWOLLE


ZWOLLE- Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dit jaar opnieuw geen locaties aan te wijzen waar carbid geschoten mag worden. Zwolle ziet vanwege de coronamaatregelen teveel beperkingen om het carbidschieten veilig te laten plaatsvinden.

In het verleden konden de bezoekersaantallen oplopen tot meer dan 100 mensen op sommige locaties. Daar komt nog bovenop dat er vanwege het vuurwerkverbod mogelijk extra mensen zouden gaan carbidschieten.


De drukte op de locaties zou daarmee alleen maar toenemen. Dus we moeten helaas ook dit jaar constateren dat het in Zwolle onmogelijk is om het carbidschieten binnen de coronaregels én op een veilige manier te laten plaatsvinden.”


Volgens De Heer blijft de carbidschiettraditie met het besluit in stand.
“In Zwolle zie je dat er op sommige locaties een heel feest van wordt gemaakt, met partytenten, muziek en soms zelfs kraampjes met eten en drinken.


Dat zou dit jaar allemaal niet mogen en daar wordt het ook niet leuker op. Ik denk dat we juist door nu niet te schieten, de traditie bewaren zoals die is. Ik vraag alle Zwollenaren daarom dit besluit én natuurlijk ook het landelijke vuurwerkverbod te respecteren.
En laten we voor komend jaar hopen op een jaarwisseling zonder coronamaatregelen.”


Normaal gesproken wijst de gemeente ongeveer tien tot vijftien locaties aan waar carbid geschoten mag worden. Door dit jaar geen locaties aan te wijzen, is het carbidschieten op oudejaarsdag dus verboden.

Je hebt misschien gemist