26 maart 2023

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Denk mee over de mogelijke invulling van de gebieden Stadsbroek en IJsselvizier

Bron/Foto#GemeenteZwolle
 Denk mee over de mogelijke invulling van de gebieden Stadsbroek en IJsselvizier 
Stadsbroek en IJsselvizier zijn twee plekken in Zwolle die liggen aan de rand van Stadshagen. De locaties hebben een uitgebreide historie. Ze hebben echter ook nog weinig perspectief. De gemeente wil weten wat deze gebieden kwalitatief kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van Zwolle. Dit kan per plek verschillen. De gemeente vraagt de inwoners van Zwolle, omwonenden van de gebieden, jongeren, ondernemers, organisaties en andere geïnteresseerden om mee te denken.  Wethouder Gerdien Rots “In deze fase is alles bespreekbaar. Wij zijn geïnteresseerd in alle meningen en ideeën. Er is geen voorkeur voor het ene idee of het andere idee. Op deze manier wordt bekeken wat we belangrijk vinden. We roepen daarom iedereen op om mee te denken en ideeën aan te dragen. We laten ons in deze fase graag inspireren en verrassen. Maar ook als je zorgen hebt horen wij dat graag.” Meedoen en ideeën aandragen Meedenken en meedoen kan op verschillende manieren. Zo zijn er op 22 en 23 februari tussen 19:00 en 21:00 uur bijeenkomsten. Kun je niet bij de bijeenkomst(en) zijn? Dan kun je ook online meedoen. Door de vragenlijst in te vullen. Of de ideeën van anderen te bekijken en te laten weten wat je ervan vindt. Heb je zelf een idee? Dan kun je deze online indienen of tijdens de bijeenkomst(en) kenbaar maken.

Tot zondagavond 26 februari kun je jouw ideeën en reacties indienen.   Aanmelden voor de bijeenkomst(en) kan via het aanmeldformulier op de website. Kijk voor meer informatie op www.stadsbroekenijsselvizier.zwolle.nl 

Bijeenkomst Stadsbroek Datum: 22 februari 2023Locatie: Cultuurhuis StadshagenAdres: Werkerlaan 1 ZwolleTijd: 19:00 – 21:00 uur Bijeenkomst IJsselvizierDatum: 23 februari 2023Locatie: De VreugdehoeveAdres: Zalkerveerweg 20 ZwolleTijd: 19:00 – 21:00 uur Locatie en onderzoeksgebiedVoor deze verkenning richt de gemeente zich op de volgende gebieden. IJsselvizier ligt tussen de Zalkerdijk, de N331, de IJssel en de gemeentegrens. IJsselvizier heeft een oppervlakte van ongeveer 35 hectare. Stadsbroek wordt begrensd door de Werkerlaan, de Hasselterdijk en de grens van de gemeente net voorbij de Ruimzichtweg. Stadsbroek is ongeveer 150 hectare groot. Achtergrond In de Omgevingsvisie ‘Ons Zwolle van morgen 2030’ zijn Stadsbroek en IJsselvizier benoemd als locaties om een verkennend onderzoek voor te starten en om hier de omgeving bij te betrekken. De gemeente startte de verkenning in 2021.

Hiervoor keek de gemeente naar de potentie van het gebied voor onder meer natuur, landschapsontwikkeling, mobiliteit, cultuurhistorie en woningbouw. Aan de hand hiervan maakte de gemeente inspiratievoorbeelden om het gesprek over de gebieden op gang te brengen. Deze zijn te bekijken op de website. De gemeente betrekt nu de omgeving en verkent het draagvlak voor verschillende mogelijkheden voor toekomstig gebruik en bijpassende inrichting.