25 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Denk je last van hooikoorts te hebben?


Bron:
https://allesoverallergie.nl/allergieen/hooikoorts


ALGEMEEN- Last van een verstopte neus of van niesbuien in het voorjaar en de zomer? Blijf je het liefst binnen wanneer je vrienden lekker een terrasje pakken, het bos ingaan of gaan picknicken in de lente, omdat je last krijgt van tranende, rode ogen en een loopneus?
Dan kan het zijn dat je allergisch bent voor gras-, boompollen en/of voor pollen van (on)kruiden. Dit wordt ook wel hooikoorts genoemd. Op deze pagina leggen wij je alles uit over wat hooikoorts is.


Wist je dat 1 op de 8 mensen in Europa lijdt aan een graspollen- of boompollenallergie, ook wel hooikoorts genoemd?
De klachten die bij hooikoorts voorkomen (niezen, loopneus of verstopte neus etc.) lijken erg op verkoudheidsklachten. Bij een simpele verkoudheid zullen de klachten echter doorgaans met een paar dagen verdwijnen.
Van hooikoorts kan men in sommige gevallen een paar weken last hebben (bijvoorbeeld gedurende het bloeiseizoen van de berk). Het kan echter ook voorkomen dat je het gehele voorjaar en de zomer last hebt.
Dit is wanneer je bijvoorbeeld allergisch bent voor verschillende bomen en grassen.

De aanleg voor hooikoorts kan erfelijk zijn. De aanleg om hooikoorts te ontwikkelen is groter op het moment dat één van de ouders hooikoorts heeft.
https://allesoverallergie.nl/allergieen/hooikoorts