21 maart 2023

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

De Tippe Start bouw woningen met gezamenlijke binnentuin

bron/foto:GemeenteZwolle

Co-creatie in De Tippe Start bouw woningen met gezamenlijke binnentuin
In De Tippe, een nieuwe buurt in Stadshagen, worden op een aantal plekken in co-creatie nieuwe woningen gebouwd. Zo ook op het eerste veld van De Vier Erven, waar in totaal negen woningen komen. Hier hebben bewoners onderling de grond verdeeld én een gezamenlijke binnentuin ontworpen. Zes van deze woningen worden door Heutink Groep ontwikkeld en gebouwd.

Monique Schuttenbeld (wethouder Stadshagen) en Helmich Heutink (CEO van Heutink Groep) de start van de bouw gemarkeerd. Samen met de toekomstige bewoners en hun kinderen gaven zij op feestelijke wijze het startschot, waarbij de eerste paal werd geslagen.

De Tippe ligt aan de rand van Zwolle, tussen het weidse IJssellandschap en de bestaande buurten van Stadshagen en Westenholte in. In een van de drie buurschappen van De Tippe, Het Poldergrid, liggen De Vier Erven. Hier hebben nieuwe bewoners invloed op hoe hun woning en omgeving eruit gaat zien. Voor het eerste veld van De Vier Erven hebben de negen huishoudens grotendeels zelf het plan gemaakt dat nu tot uitvoering wordt gebracht.

Dat is precies wat de gemeente Zwolle met co-creatie wil bereiken. Daarnaast is dit meteen ook het eerste veld in De Tippe, uitgegeven door de gemeente, waarop gebouwd gaat worden en waar co-creatie daadwerkelijk vorm krijgt. Dus in meerdere opzichten is dit moment een mooie mijlpaal.”