21 maart 2023

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

De scheepsjongens van Bontekoe

bron: #ZwolseTtheaters

Na het succesvolle Oorlogswinter is Theatergroep De Jonge Honden terug in de theaters met De scheepsjongens van Bontekoe. Het beroemde boek wordt op z’n kop gezet in deze razend spannende voorstelling.

Drie vrienden gaan aan boord op het schip de Nieuw Hoorn. De bestemming is Oost-Indië. Onderweg vertellen oudere matrozen stoere verhalen over hoe het daar is. Maar als het schip midden op zee in brand vliegt en ze aanspoelen op een dichtbegroeid eiland, belanden de vrienden in een totaal ander avontuur dan ze van tevoren verwacht hadden. Tijdens hun zwerftocht door de wildernis van een onbekend eiland leren ze steeds meer over zichzelf en de wereld. Hoe dieper ze het land intrekken, hoe meer ze zich afvragen waarom ze eigenlijk van huis zijn gegaan.

De scheepsjongens van Bontekoe is een avontuurlijke familievoorstelling die vragen oproept over thema’s die nu spelen. Met welke vooroordelen voeren Nederlandse scheepsjongens naar het Oosten? En wat had Nederland überhaupt in Indonesië te zoeken? Een avonturenverhaal waarvan je op het puntje van je stoel belandt, maar die je ook oproept om altijd kritisch te blijven kijken naar de verhalen die je verteld worden.

De try-outs van de voorstelling zijn op vrijdag 17 en zaterdag 18 februari. De première is op zondag 19 februari.

Podcast:
Regieassistent Fiona Kelatow ging in gesprek met actrice Rosa Weekers, regisseur Jolmer Versteeg en schrijver Wessel de Vries over het bewerken van avonturenboek De scheepsjongens van Bontekoe voor het theater. Luister hier de podcast.

1e rang

normaal€ 19.50
CJP€ 16.50

2e rang

normaal€ 16.50

3e rang

normaal€ 12.50

4e rang beperkt zicht (bel 0900-1435 voor meer info)

De genoemde kaartprijzen zijn exclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.