5 oktober 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

De Pride Walk,

Pride barst dit weekend los in Amsterdam. Na twee edities die vanwege corona kleinschalig waren, manifesteert het evenement zich tot en met 7 augustus weer massaal in de hoofdstad met meer dan 300 activiteiten die in het teken staan van de zichtbaarheid en emancipatie van de lhbti+-gemeenschap.

Organisatie

Pride Amsterdam is een festival om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. Negen dagen per jaar bepalen LHBT’s (Lesbisch, Homo, Biseksueel en Transgender) de norm in de hoofdstad. Opa’s en oma’s met kleinkinderen in het roze gekleed en mensen met t-shirts als “my best friend is gay” of “gay for a day” zijn door de hele stad te zien. Het feit dat wij onze individuele vrijheid zo open en gezamenlijk met de rest van de stad kunnen vieren maakt dat veel grotere Prides als New York, Madrid en São Paulo jaloers zijn op Amsterdam

Startschot van het evenement is de Pride Walk, georganiseerd door Stichting Homomonument. Dat is een protestmars die om 11.00 uur op de Dam begint en die in het teken staat van de strijd die queer mensen in Nederland nog altijd voeren tegen discriminatie en uitsluiting.