16 augustus 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

De man achter het raam

De man achter het raam- Boekpresentatie
Bron/foto:@Dominicanenkerk


ZWOLLE- De Dominicanenkerk in Zwolle is een kerk die indruk maakt.
De glas-in-loodramen vallen daarin vooral op. De paarse gloed van het Dominicusraam, het felle rood van het Koningsraam boven de ingang en het meer grafische groen/gele Thomasraam. De man achter deze ramen is Pater van Bergen.


Priester, broeder en kunstenaar die het Dominicanenklooster letterlijk en figuurlijk kleur gaf. Hij woonde bijna 60 jaar in het klooster, werd 95 jaar en wist in zijn leven op een unieke manier zijn drie roepingen bij elkaar te houden. Dat alles in een tijdsgewricht van grote maatschappelijke en kerkelijke veranderingen (1883-1978).
Na twee jaar onderzoek naar deze broeder-kunstenaar verschijnt het boek over het leven van Pater van Bergen, ‘de man achter de ramen’. Dit boek willen we graag presenteren. Daarnaast kun je tijdens de doorlopende expositie van het werk van Van Bergen kennis maken met een onderbelichte kant van hem, namelijk zijn tekeningen en prentkunst.

Tekeningen van de gewone Zwollenaar, kinderen, boeren, mensen die hij ontving in zijn biechtstoel. Grote kans dat u of iemand van uw (groot)ouders ertussen zit.
Het boek is vanaf 15 februari te koop in de kerk, voor 15 euro.

Boekpresentatie is op zondag 13 februari,
van | 14.00 – 15.00 uur in de Kerk.
Assenddorperstraat, Zwolle

Je hebt misschien gemist