5 oktober 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

De landelijke Vredesweek

De landelijke Vredesweek is dit jaar van 17 tot en met 25 september, het thema is ‘Generatie Vrede staat op!’

Ook in Zwolle is er een uitgebreid programma met tal van activiteiten, waarbij stilgestaan wordt bij vrede en bij hoe we nieuwe, vreedzame verbindingen kunnen leggen tussen mensen.

De Vredesweek start in Zwolle op zaterdag 17 september met ‘meditatieve aandacht voor vrede’, een bijeenkomst op het Rode Torenplein door de Zwolse Stiltewerkers. Deze activiteit is ook geschikt voor kinderen. Daarna begint om 13.30 uur de vijfde Zwolse Walk of Peace, zie onderaan dit bericht.

Vieringen
Op zondag 18 september om 9.30 uur is er een oecumenische viering in de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw-tenHemelopneming (Peperbuskerk), waaraan wordt meegewerkt door voorgangers en leden uit de Oosterkerk, Evangelisch-Lutherse gemeente, Parochie Thomas a Kempis, Basisbeweging ‘De Werkplaats’ en de Wolweverkerk (doopsgezinde en remonstrantse gemeente). Voorgangers zijn onder andere ds. Margo Jonker en ds. Iemke Epema.

Op zondag 25 september is er om 17.00 uur een Vredesviering in de Grote Kerk (Michaëlskerk), voorganger is ds. Ad Geerling. Deze viering wordt voorbereid door de werkgroep Michaëlsvieringen; meer

informatie: www.michaelsvieringen.nl.