30 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

De GMEC: samen op weg met innovatief praktijkrijk onderwijs


ALGEMEEN- Vanaf februari is het oosten van ons land een opvallende weggebruiker rijker: het rijdende leslokaal GMEC (Green Mobile Education Centre). De GMEC is een initiatief van Zone.college en is in samenwerking met het werkveld tot stand gekomen.


De GMEC-trailer is uitgerust met een schat aan vernieuwende leermiddelen. Hiermee zet Zone.college een nieuwe stap in het verzorgen van actueel, praktijkrijk groen onderwijs voor leerlingen, studenten én andere belangstellenden.
De GMEC is voortgekomen uit een vraag van het mbo van Zone.college.
Het project kreeg in juli 2020 groen licht. “Samen met de werkvelden, teams en het bedrijfsleven zijn we gaan brainstormen over de inrichting van de trailer.


Het samen ideeën bedenken en innoveren maakte veel energie en enthousiasme los”, vertelt Janssen. “Na de brainstormfase hebben we keuzes gemaakt in nauw overleg met het werkveld.”
“Zowel mbo-studenten en vmbo-leerlingen als volwassenen kunnen profiteren van de GMEC”, aldus Janssen.
Bij de bouw en inrichting van de trailer is rekening gehouden met de coronamaatregelen. De GMEC is daardoor ook in coronatijd te gebruiken. Wilt u meer informatie of wilt u de GMEC huren? Neem dan contact op met g-mec@zone.college.
Kijk voor meer informatie over de op www.zone.college.