30 november 2022

Radio Zwolle

Voel je thuis bij Radio Zwolle

De definitieve samenstelling van Zwolle is bekend.

ZWOLLE- De definitieve samenstelling van de nieuwe gemeenteraad van Zwolle is bekend.

Vanochtend om 10.00 uur heeft het hoofd van het Centraal Stembureau Zwolle de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld.ย Woensdag 30 maart om 19.30 uur vindt de beรซdiging van de raadsleden van de nieuwe gemeenteraad plaats

De ChristenUnie is in Zwolle de grootste partij gebleven met 9560 uitgebrachte stemmen, op de voet gevolgd door GroenLinks met 9526 stemmen. Beide partijen hebben 7 zetels in de nieuwe gemeenteraad. Nieuwkomers Volt en Partij voor de Dieren hebben respectievelijk 1 en 2 zetels in de nieuwe gemeenteraad. De definitieve zetelverdeling is als volgt:

ChristenUnie: 7                   
GroenLinks: 7                   
Swollwacht: 3                        
VVD: 5                                
CDA: 4                      
D66: 4                              
Partij van de Arbeid: 4      
SP: 2               
Volt: 1    
Partij voor de Dieren: 2 

De gemeente had speciaal voor jongeren een stembureau ingericht in KOBALT, de kartbaan bij de IJsselhallen. Hier bracht burgemeester Peter Snijders โ€™s middags zijn stem uit. 

Aanstaande woensdag vindt vanaf 19.30 uur het duidingsdebat plaats in de Raadzaal. Hier zullen de lijsttrekkers in gaan op de verkiezingsuitslag. Maandag 28 maart om 19.30 uur is het geloofsbrievenonderzoek en het afscheid van de oude raad. Woensdag 30 maart om 19.30 uur vindt de beรซdiging van de raadsleden van de nieuwe gemeenteraad plaats.

Beide vergaderingen vinden plaats in de Raadzaal. De bijeenkomsten zijn ook te volgen via de livestream op www.zwolle.nl/gemeenteraad.