25 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Cursus Uitgebreide EHBO op zaterdagen in Zwolle

ZWOLLE – Rode Kruis Zwolle start op 20 februari een cursus uitgebreide EHBO, speciaal voor geïnteresseerden die op doordeweekse avonden niet in de gelegenheid zijn om deel te nemen.

Deze cursus vindt op drie zaterdagen plaats van 9.00 tot 16.00 uur. Naast 20 februari zijn dat zaterdag 6 maart en 27 maart. Tijdens de cursus Uitgebreide EHBO leren de deelnemers onder andere een slachtoffer in veiligheid te brengen en te beoordelen, reanimeren en een AED gebruiken. Ook leren ze onder meer Eerste Hulp verlenen bij een huidwond, bloeding, brandwonden, letsel aan botten, spieren en gewrichten en hoofd- en wervelletsels.


De lessen zullen worden gegeven volgens de dan geldende coronamaatregelen, waarbij anderhalve meter afstand van elkaar gewaarborgd wordt. De kosten van de cursus zijn 175 euro. Hierbij inbegrepen is het cursusboek EHBO. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (deels) de kosten van een EHBO-cursus.

Na afloop van de cursus ontvangt de deelnemer, bij goed gevolg, een Europees erkend Rode Kruis certificaat (EFAC, twee jaar geldig) en een EHBO-pasje. locatie:  Rode Kruis gebouw, Brahmsstraat 5,  Zwolle. Aanmelden via opleidingen@rodekruis-zwolle.nl.