2 oktober 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Crematorium Kranenburg

Crematorium Kranenburg organiseert op zaterdag 24 september een open dag. Iedereen is welkom tussen 10.00 tot 15.00 uur.

Met een routekaartje kunnen de bezoekers een rondgang maken door het gebouw. De toonkamer met een uitgebreide collectie gedenkartikelen, en alle andere ruimten, ook achter de schermen, zijn geopend. Uiteraard wordt er uitleg gegeven en kunnen vragen worden gesteld. Ook zijn een goudsmid, een glasblazer en een steenhouwer aanwezig. Zij laten enkele mogelijkheden zien om een dierbare overledene te gedenken.

Eenvoudige urn of persoonlijk monument
“Door corona is het al enkele jaren geleden dat wij een open dag hebben georganiseerd”, zegt Fons Bergman, directeur van het crematorium. “In de loop der jaren is er veel veranderd in de uitvaart. Zo werd vroeger de as vaak verstrooid en kon de urn worden bijgezet in de urnenmuur. Tegenwoordig zijn er veel meer keuzes voor een bijzetting. We denken graag mee. Of het nu gaat om een eenvoudige urn of om een heel persoonlijk monument dat ontworpen moet worden, het kan allemaal. Onze adviseurs informeren u graag over alle mogelijkheden.” aldus Bergman. Tijdens de open dag kunnen bezoekers uiteraard ook met eigen ogen zien welke mogelijkheden crematorium Kranenburg biedt.

“De afgelopen twee jaar heeft de buitenkant een metamorfose ondergaan”, vertelt Bergman enthousiast. Zowel het voorterrein, de voorkant, de entree en de zij-ingang hebben een eigentijdse uitstraling gekregen. Ook achter de schermen is veel gewijzigd. Zo wordt de restwarmte van de crematie-installatie gebufferd en gebruikt voor het verwarmen van het gebouw. Ook wordt het gebouw geventileerd met de allernieuwste techniek.

Na de rondgang staat in de koffiekamer een kopje koffie of thee met iets lekkers voor de bezoekers klaar en kan in een ongedwongen sfeer nog even worden nagepraat.

Crematorium Kranenburg
Crematorium Kranenburg is gebouwd in 1984 en bevindt zich op het voormalige landgoed Kranenburg. Dit uitgestrekte natuurgebied is voor Zwolle en omgeving sinds 1933 een vertrouwde plek voor afscheid en gedenken. Het crematorium beschikt over alle mogelijkheden om een plechtigheid persoonlijk vorm te geven. Zo zijn er sfeervolle ontvangstkamers, een intieme familiekamer en een moderne aula waar ook op audio visueel gebied alles mogelijk is. De sfeervolle foyers bieden ruimte voor de condoleance. Ook om de as een passende bestemming te kunnen geven, biedt Crematorium Kranenburg tal van mogelijkheden.