4 december 2022

Radio Zwolle

Voel je thuis bij Radio Zwolle

Creatieve en culturele hotspot in Spoorzone stap dichterbij

Creatieve en culturele hotspot in Spoorzone Zwolle een stap dichterbij
ZWOLLE- ArtEZ University of the Arts, Cibap, Museum de Fundatie, NS en gemeente Zwolle gaan onderzoeken of het financieel en organisatorisch haalbaar is om zich te vestigen in het innovatiedistrict in Spoorzone Zwolle.

Het gaat om de locaties District Z en de Werkplaatsen van NS. De vijf partijen willen dit gebied mede ontwikkelen tot innovatiedistrict; een creatieve en innovatieve hotspot met een mix aan functies als werken, onderwijs, culturele voorzieningen en horeca.

Vandaag ondertekenden ArtEZ, Cibap, Museum de Fundatie, NS en gemeente Zwolle een convenant en zetten hiermee een belangrijke stap in de richting van het innovatiedistrict.
District Z en de Werkplaatsen zijn nu nog kantoren- en industrielocaties en niet voor iedereen toegankelijk. In deze gebieden liggen onder andere het hallencomplex van Wärtsilä en de opvallende Rode Loods. Het is voor veel mensen een onbekend deel van Zwolle.

Als het aan NS, gemeente Zwolle, Museum de Fundatie, Cibap en ArtEZ ligt, is dat over een aantal jaar heel anders. Zij hebben als doel om hier samen een innovatiedistrict te maken dat de groei en bloei van creatieve en culturele bedrijvigheid in de regio Zwolle en de Spoorzone stimuleert. Dit gecombineerd met onderwijs, onderzoek, exposities en tentoonstellingen.

https://www.artez.nl