30 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Corona-investeringsregeling voor kleine culturele initiatieven


Bron: #PrinsBernhardCultuurfondsOverijssel
OVERIJSSEL- Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel en de provincie Overijssel hebben besloten een extra helpende hand uit te steken nu koren, (muziek)verenigingen, podia, musea en theaters voorlopig nog moeten blijven inspelen op de coronamaatregelen.


Zij kunnen vanaf januari een beroep doen op de corona investeringsregeling Kleine Culturele Initiatieven, die daar speciaal voor in het leven is geroepen. Er is in totaal €200.000 beschikbaar.
Een koor dat extra repetitieruimte huurt om op anderhalve meter te kunnen repeteren, de aanschaf van audiovisuele middelen of technische middelen om de cultuurbeleving op afstand te vergroten of de aanschaf van applicaties voor het managen van bezoekersaantallen. Dit zijn allemaal voorbeelden van ingrepen die in aanmerking kunnen komen voor deze corona-investeringsregeling.


Een van de eerste aanvragers is Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel uit Zwolle. Met 90 leden tussen de 13 en 23 jaar kunnen zij nu niet terecht op de vaste repetitieplek.
De regeling is zoals gezegd bedoeld voor culturele stichtingen en verenigingen die in de provincie Overijssel zijn gevestigd, voldoen aan de algemene richtlijnen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel én die geconfronteerd worden met coronakosten.


Een aanvraag indienen (minimaal €500 en maximaal €2.500) kan via de reguliere procedure van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel. In totaal is er € 200.000 budget beschikbaar.
informatie via www.cultuurfonds.nl/overijssel