26 maart 2023

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Co-creatie in De Tippe: start bouw woningen

Co-creatie in De Tippe: start bouw woningen met gezamenlijke binnentuin
De Tippe ligt aan de rand van Zwolle, tussen het weidse IJssellandschap en de bestaande buurten van Stadshagen en Westenholte in. Hier komen ongeveer 1250 woningen verdeeld over drie buurschappen. In een van de drie buurschappen – Het Poldergrid – liggen De Vier Erven.

Op woensdagmiddag 22 februari 2023 om 15.30 uur markeren Monique Schuttenbeld (wethouder Stadshagen) en Helmich Heutink (CEO van Heutink Groep) de start van de bouw. Samen met de toekomstige bewoners en hun kinderen slaan zij de symbolische eerste paal in de grond. Uw redactie is hierbij van harte uitgenodigd om verslag te doen. Graag vernemen wij uw aanwezigheid via pers@zwolle.nl

Hier hebben nieuwe bewoners invloed op hoe hun woning en omgeving eruit gaat zien.  Voor het eerste veld van De Vier Erven hebben negen huishoudens – onder begeleiding van gemeente Zwolle – zelf een plan gemaakt voor de onderlinge verdeling van de grond en voor de gezamenlijke binnentuin. De gezamenlijke binnentuin is namelijk een voorwaarde voor dit veld. Heutink Groep heeft voor zes van de huishoudens de woningen ontworpen en gaat nu van start met de bouw hiervan. Voor de gemeente Zwolle is dit meteen ook het eerste veld in De Tippe, uitgegeven door de gemeente, waarop gebouwd gaat worden en waar co-creatie daadwerkelijk vorm krijgt.