27 november 2021

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Chef KAnin – LAAt zich niet kisten

Chef KAnin – LAAt zich niet kiste

Het gaat om de voorstelling Chef KAnin – LAAt zich niet kisten ( 6+ en 9+) van de zAAk A in Odeon in Zwolle. De zAAk A biedt filosofisch live entertainment (theater) en samen hersens kraken (filosoferen) voor kinderen (en volwassenen).

Over de voorstelling:

de zAAk A onderzoekt de mysterieuze verdwijning van Astrid Andersson – schrijver van de succesvolle kinderboeken over Chef Kanin, een heldhaftig konijn met een zonnebril. De boeken zijn vertaald in meerdere talen, er was een film en Astrid heeft verschillende prijzen voor haar werk ontvangen. Maar Astrid heeft aangegeven te willen stoppen met Chef, om plaats te maken in haar hoofd voor nieuwe figuren – en daar bleek lang niet iedereen het mee eens. Dood is ze niet, want ze twittert, maar ze is al in geen maanden meer door iemand gezien.

Het onderzoek leidt langs de fanatieke voorzitter van de fanclub, de commerciële singer-song-writer van de filmmuziek en komt tenslotte uit bij Chef Kanin zelf. Hij laat zich niet zomaar aan de kant zetten en valt Astrid lastig in haar dromen. Kan Astrid zich ontworstelen aan haar eigen personage?!

de zAAk A duikt samen met het publiek in de zaak Astrid Andersson en de bijbehorende vragen: Van wie is Chef Kanin? Mag Astrid zomaar stoppen met schrijven? En wie is er eigenlijk de baas in je hoofd?

Chef KAnin speelt van 16 tot 20 oktober in Odeon.

https://zwolsetheaters.nl/programma/de-zaak-a