27 september 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Chaos opvliegveleden

bron/foto:NOS

Vanaf zondagavond 19:05 uur mochten de 170 passagiers van de vlucht richting Ankara, de hoofdstad van Turkije, al inchecken. Om 21:05 uur zouden ze opstijgen met een Corendon-vliegtuig. Een ochtend later zijn ze nog steeds niet vertrokken en Corendon is onbereikbaar. De passagiers zijn woedend en de sfeer op het vliegveld is grimmig. “Wij gaan de ingang blokkeren en zorgen dat alle vluchten gecanceld worden.”

Update: Rotterdam The Hague Airport meldt dat de vlucht door Corendon Airlines International (CAI) verplaatst is naar 10:00 uur dinsdagochtend. “Wij adviseren de mensen om het vliegveld te verlaten. Ga naar huis of ga naar een hotel.” Corendon is verantwoordelijk voor de verdere communicatie met de passagiers en voor het regelen van eventuele verblijfplaatsen. “Ik heb in 2,5 jaar tijd niet meegemaakt dat een vlucht zo vertraagd is. Het is vakantietijd. Helaas komt dit voor.”

Vanaf zondagmiddag 17:00 uur druppelden de eerste passagiers van de vlucht richting Ankara al binnen. Midden juni werd bekend gemaakt dat deze vlucht van Schiphol Airport naar Rotterdam The Hague Airport zou verplaatsen. “We hebben vroeg geanticipeerd op dit schadelijke scenario, want als vakantieaanbieder stellen wij uiteraard alles in het werk om de vakanties van onze klanten te laten doorgaan”, liet Corendon-directeur Steven van der Heijden destijds weten.