29 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Burgemeester roept op om te stemmen


ZWOLLE- Burgemeester roept op om te stemmen voor Tweede Kamerverkiezing.
‘Op woensdag 17 maart is de Tweede Kamerverkiezing. Het is een verkiezing in een bijzondere tijd, die er anders uit ziet dan anders.


In Zwolle doen we er alles aan om te zorgen dat iedereen veilig kan stemmen. Vooral voor risicogroepen zijn er vroegstembureaus, die al open zijn op maandag 15 en dinsdag 16 maart. Maar ook andere Zwollenaren mogen hier in principe komen stemmen. Bent u ouder dan 70? Dan kunt u er ook voor kiezen per brief te stemmen.
Of stem vanuit uw auto in onze drive-in stemstraat op de parkeerplaats van de IJsselhallen. Natuurlijk kunt u ook gewoon gaan stemmen in een stembureau bij u in de buurt. Alle stembureaus zijn coronaproof ingericht.
Let dan wel even op: niet alle gebruikelijke locaties zijn in deze tijd geschikt en vaak hebben we moeten uitwijken naar andere plekken in uw wijk.


Deze verkiezingen zijn een kans om mee te beslissen welke 150 Tweede Kamerleden de komende vier jaar de besluiten nemen over ons land. En om te laten weten welke partij u in de regering wilt zien.
Vaak vragen mensen zich af of hun stem er wel toe doet. Het antwoord is: ja, zeker. Uw stem telt! Natuurlijk bepaalt uw stem niet de uitkomst van de verkiezingen. Maar het is wél een belangrijke bijdrage aan het totaal. Door te stemmen bepaalt u samen met alle andere Nederlanders de toekomst van ons land.
In het bijzonder roep ik de jongeren in Zwolle op, die voor het eerst mogen stemmen. Laat je stem niet verloren gaan!’

Meer informatie

Meer informatie over de verkiezingen leest u op: www.zwolle.nl/verkiezingen

Organisatie