25 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Brutaliteit en snelheid van fietsendiefstal


Bron/foto:#StadshagenNieuws

ZWOLLE- Dieven hebben het in Zwolle voorzien op elektrische fietsen.
Werd er afgelopen week al melding gemaakt van diefstallen in het winkelcentrum van Stadshagen, ook maandag en op andere dagen was het raak.
De meest recente diefstal in Stadshagen vond maandagmiddag plaats. Een lezer was nota bene gewaarschuwd door een gedeeld bericht van StadshagenNieuws over fietsendiefstal en had de fiets daarom extra op slot gezet met een ketting aan het rek.


Toch bleek de fiets aan de Werkerlaan, vlakbij het winkelcentrum, bij terugkomst verdwenen. De politie zegt tegenover StadshagenNieuws desgevraagd de diefstal in onderzoek te hebben.
De brutaliteit en snelheid van fietsendiefstal in het winkelcentrum van Stadshagen is niet nieuw.
In Zwolle-Zuid was het afgelopen week raak. Daar belde een getuige de politie, omdat die zag dat dieven e-bikes in een busje laadden en er vandoor gingen.


Dat daarmee de fietsendiefstallen nog niet voorbij zijn, blijkt dus uit de diefstallen in zowel Stadshagen als Zwolle Zuid. Ook het schijnbare gemak waarbij dieven overdag op drukke plekken fietsen die dubbel op slot staan weten mee te nemen geeft te denken. Wees daarom op uw hoede als u de elektrische fiets parkeert en let op verdacht gedrag.