4 december 2022

Radio Zwolle

Voel je thuis bij Radio Zwolle

Binnenstad Zwolle Veiliger en aantrekkelijker

De binnenstad van Zwolle wordt veiliger en aantrekkelijker
ZWOLLE- De binnenstad van Zwolle moet veiliger en aantrekkelijker worden. De gemeente geeft daarom vanaf 1 mei 2022 op de drukste plekken in de stad meer ruimte aan voetgangers. Dat betekent dat de Melkmarkt en de Grote Markt tussen 12.00 – 22.00 alleen toegankelijk is voor voetgangers en niet meer voor fietsers. Om het fietsende publiek te helpen alternatieve routes te vinden, worden borden en fietscoaches ingezet. Via social media en in de huis-aan-huis bladen worden fietsers er ook op geattendeerd. 

De gemeente Zwolle werkt voortdurend aan het veilig en aantrekkelijk maken van de binnenstad. Hiervoor waren in 2020 vanwege corona al verschillende maatregelen genomen. Vanwege de positieve ervaringen en effecten zet de gemeente deze nu, in nauw overleg met vertegenwoordigers in de binnenstad om in definitieve maatregelen en wordt verwacht dat op meerdere plekken fietsers straks een andere route moeten kiezen Maatwerk mogelijk.


Voor bezoekers van de binnenstad die sterk afhankelijk zijn van hun fiets (bijvoorbeeld door fysieke beperkingen) is een fietssticker geïntroduceerd, zodat de binnenstad voor hen goed bereikbaar blijft. Ook blijft de binnenstad beperkt toegankelijk voor auto’s, zoals van bewoners of voor de WMO-taxi. De bestuurders van de auto’s zijn dan te gast en houden rekening met de voetgangers en fietsers.