25 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Binnen wachten op coronavaccinatielocatie in Zwolle en Hardenberg

Bron/foto: GGD ijsselland
ZWOLLE- Mensen kunnen vanaf vandaag bij beide vaccinatielocaties in de regio IJsselland (de IJsselhallen in Zwolle en vanaf 8 februari de Evenementenhal in Hardenberg) binnen wachten.


Er is een grote wachtruimte met stoelen, zodat mensen droog en warm kunnen wachten. “We zijn voorbereid op het schoonmaken van de parkeerterreinen, zodat mensen hier goed terecht kunnen. En we roepen iedereen op voorzichtig te rijden.
Neem een begeleider mee als je het zelf niet aandurft de weg op te gaan en doe rustig aan. We vaccineren iedereen die een afspraak heeft staan”, zegt projectmedewerker Arjan de Boer.
Donderdag 4 februari moesten mensen tijdelijk wat langer wachten bij de vaccinatielocatie in Zwolle. Oorzaak was een landelijke IT-storing die in de loop van de dag is opgelost.


Wel is het zo dat voor de oudere doelgroep wat extra tijd nodig is voor de gezondheidscheck en ouderen vaak al lang voor de afspraak aanwezig zijn. “We roepen mensen op vooral niet te vroeg te komen. Als je iets later bent, is dat niet erg”, zegt Arjan de Boer.