30 november 2022

Radio Zwolle

Voel je thuis bij Radio Zwolle

Bewonersavonden Berkum

Bewonersavonden Berkum Energieneutraal 8-9-10 juni

ZWOLLE- Voor inwoners van de Zwolse wijk Berkum die aan de slag willen om hun woning aardgasvrijklaar te maken, organiseert Berkum Energieneutraal drie bewonersavonden in

#wijkcentrum De Weijenbelt.

Op 8, 9 en 10 juni is er een informatief programma om bewoners bij de weg naar het energieneutraal maken van hun woning te ondersteunen.

Het doel van de avonden is tweeledig. Met een presentatie worden de bewoners bijgepraat over de stand van zaken van Berkum Energieneutraal. Onderwerpen die aan bod komen zijn het stappenplan om de woning te verduurzamen, hoe de Rijkssubsidie van 3 miljoen euro besteed gaat worden, het voorstellen van de geselecteerde bedrijven, en de keuze hoe in de toekomst de wijk te verwarmen. De keuze voor een nieuwe manier van energievoorziening wordt door de bewoners van Berkum namelijk zelf gemaakt. Tijdens de bewonersavonden wordt uitgelegd hoe dat proces de komende jaren vorm gaat krijgen.

Aansluitend kunnen bewoners op de informatiemarkt hun licht opsteken bij aanwezige energiecoaches, woningcorporaties, isolatiebedrijven en vrijwilligers. 

Hier kunnen wijkbewoners direct in contact komen met de bedrijven voor het maken van een afspraak. De energiecoaches geven tips over slimme manieren om energie te besparen. Voor de Berkumers met een huurwoning staan de woningcorporaties klaar voor vragen over hoe het nu zit met het isoleren van huurwoningen.

En uiteraard staan de vrijwilligers van Berkum Energieneutraal ook klaar voor het beantwoorden van alle vragen. Dit alles onder het genot van koffie, thee en een borrel na afloop.  

Aanmelden kan via https://www.berkumenergieneutraal.nl/aanmelden-voorlichtingsavond/  (externe link)