28 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

ANNO presenteert plannen voor 2021

Bron/foto#Stichting AllemaalZwolle/ #HistorischCentrumOverijssel

ZWOLLE- ANNO, het museum in de maak brengt met haar nieuwste aanwinst dit jaar de verhalen van Zwolle naar jou toe.
Dankzij de Zwolse Verhalenbus, een mobiel museum, en allerlei andere activiteiten maken de Zwollenaren ANNO binnenkort al mee in hun eigen stad.

Zwolle kon al kennismaken met het museum in de maak in 2020. ANNO realiseerde diverse programma’s en presentaties, zoals de exposities ‘Vrijheidsverhalen van Zwollenaren’ en ‘Het ambt aan de ketting’. Het afgelopen jaar stond daarnaast in het teken van de voorbereidingen tot realisatie van het nieuwe museum, het formeren van een nieuw team, het versterken van de band tussen de samenwerkingspartners en het ontwikkelen van het programma voor het komende jaar.


ANNO werd zichtbaar met een nieuwe banner in eigen huisstijl aan de gevel van de Melkmarkt en het lanceren van de website www.anno.nl.
Verbouwing De bouwwerkzaamheden in het toekomstige onderkomen van ANNO aan de Melkmarkt zijn nog volop gaande.

Deze locatie bestaat uit drie delen die elk een eigen bouwplanning hebben. Het jongste gedeelte wordt in de zomer van 2021 opgeleverd, het deel aan de Voorstraat is het najaar van 2021 klaar en het Drostenhuis wordt begin 2022 opgeleverd. Direct na de gefaseerde oplevering worden de ruimtes ingericht.
Naar verwachting opent ANNO in het voorjaar van 2022 haar deuren, maar in de aanloop daar naartoe maak je het museum in de maak nu al mee.